Sup Sirip Ikan Yu Halal Ke Forex


Hati-Hati sup sirip ikan yu kebanyakanya dimasukan dengan Wein putih sebagai bahan pelengkap. Penggunaan bahan Yang tidak halal dalam restoran makanan cina sudah Menjadi kelaziman miskipun tertampal logo halal Pada pintu masuk. Inilah Yang membimbangkan kita kerana masyarakat Melayu Kini Mula beralih kepada Masakan tanpa rempah Dan lemak. Bagi menjadi pilihan satu dalam seribu HPA mengagahi juga menyediakan restoran 5 bintang kepada mereka yang bernama muslim. Esok (4HB: März 2009) Radix Oriental Cuisene (ROC) Akan dibuka untuk peniagaan, datanglah beramai-Ramai bagi menyokong salah satu Dari tuntutan fardhu kifayah kepada kita semua. Terima kasih tidak terhingga sampai kesaat ini kepada seluruh warga HPA Setia bersama peniagaan ini. Bertemu nanti esok di ROC InsyaAllah. Assalamualaikum Selamat Datang ke Blog Mama, Dapur Omak Den. Mama seorang suri rumah Tangga sepenuh masa, seorang Isteri dan Mummy kepada 5 Cahaya mata, Nur Ainna, Muhammad Iman, Muhammad Irfan, Muhammad Adam amp Muhammad Imran. Mama suka memasak, memandangkan anak-anak Mama yang suka makan. Bila tengok anak-anak ni berselera makan, Mumie pun tak rasa penat memasak makanan kegemaran mereka. Selain dari menjaga halb ehwal rumah tangga, Mumie juga membrane suami dalam urusan penternakan dan pertanian. Also, Sambil-Sambil santai di Blog Dapur Omak Den, Rajin-Rajin lah Singgah ke Blog Ladang Biri - Biri Omak Den pula, biri2omakden. blogspot Shark39s Flossensuppe mit Krebsen Assalamualaikum. Selamat hari Sabtu. Buat apa hujung minggu macam ni. Memandangkan Herr Daddy hari ni Tak kerja Dan Ainna Mädchen pula ada Unterricht, bukan boleh berjalan ke Mana Wortspiel, so Mummy Wortspiel masak la. Hari2 Wortspiel masak juga. Tapi biasanya kalau hari cuti macam harini ada la yang spezielle sikit. Mungkin pada Besucher biasa je, tapi pada Mama ianya besondere vor allem bila makan bersama keluarga tercinta. Dalam Gefrierschrank dah lama tersimpan Haifischflosse (sirip ikan yu) dan isi ketam. Jadi Mummy pun terfikir untuk buat sup. Herr Daddy suka sangat makan sup ni. Mama-Wortspiel Lieblings-Juga. Jadi bila dah sehati sejiwa Suka Sama Suka, Hehe, Mumie Wortspiel belajar la buatnya. Bukan susah Wortspiel. Senang je cara pembuatannya. Cuma kesedapannya bergantuk pada gred sirip ikan yang kita gunakan dan juga kemanisan rasa isi ketam yang segar. Erm terliur Mumie walau tadi dah 2 mangkuk Mumie Siedelan. Hehe. Cuma sup ini tak sesuai dimakan oleh orang yang alah pada makanan laut, gicht dan yang seangkatan dengannya. Makan sikit tak pe, asal jangan lah makan bermangkuk2, orang sihat Wortspiel boleh sakit kalau begitu. Ini pula orang yang dah memang sakit. Allah schreibt juga tidak suka kepada orang yang berlebih-lebihan. Bersederhanalah kata Allah. Jom kita tengok betaa senangnya bahan dan cara masaknya. Bahan2: - 1 Liter stok Ayam 100 g isi Ketam 100 g sirip yu 1 EL sos Tiram 1 TL kicap cair 12 TL Minyak bijan (optional) 2 EL tepung jagung (campur dengan Luft) 1 biji telur (Pecah dan pukul) Garam dan lada Putih secukup rasa Cara: - Panaskan stok ayam hingga mendidih. Kalau malas nak rebus tulang ayam, bancuh je stok ayam konzentriert maggi. Bila telah mendidih, masukkan sirip ikan yu. Kacau hingga sebati und sirip jadi sedikit lembut. Kemudian masukkan pula sos tiram, kicap cair, garam dan lada putih. Biar mendidih seketika. Apabila telah mendidih, masukkan isi ketam. Kemudian masukkan pula minyak bijan als tepung jagung. Biarkan mendidih hingga pekat. Akhir skali tutup api als masukkan telur dan kacau perlahan2. Sup ni Sedap dihidang makan Ketika panas. Kalau dah sejuk nanti ia cair dan tak sedap. Senang je kan buatnya. Jom lah Kuba. Tak perlu lagi nak Makan di Kedai Yang Harga Semangkuk dalam RM30-RM45. Buat sendeniri di rumah kerana pasti bersih, suci dan halal. InsyaAllah. 1 Kommentar: Mana nk cri sirip yu Über Mummy Haji Dean Hajjah Nieza Mein Profil vollständig anzeigen Travel template. Datenschutzerklärung |

Comments

Popular Posts